Bolagstämma

I vyn Bolagsstämma ser du den aktuella bolagsstämman och dess anmälningar, och kan ta ut en lista på de ägare som anmält sig till stämman.

Vyn Bolagsstämma

Här administreras även dividendbeslut, som du kan läsa mer om i artikeln Dividendbeslut.

Du kan skapa en bolagsstämma genom funktionen Ny. Bolagsstämman skall ges ett namn och ett datum. Då du skapar en ny bolagsstämma ersätts den gamla informationen i vyn med den nya och nya anmälningar kan läggas till.

Anmälningar läggs till i vyn Ägare, genom att söka fram och välja ägaren i listan och klicka på Registrera anmälan. En anmälning kan dock tas bort både i vyn Ägare och vyn Bolagsstämma. Registrera eller Ta bort anmälning gäller alltid den aktuella bolagsstämman.

Uppe på sidan finns en Excel-ikon där du kan ta ut en lista på deltagarna i Bolagsstämman, antalet röster eller röstandel dessa representerar. Listan kan fungera som bilaga till bolagsstämman och kan även användas för beräkning vid eventuella omröstningar vid bolagsstämman.