Administration av användare

I vyn användare finns administrationen av användare, där du ser en aktuell lista över användarkonton och rättigheter.

Lägg till användare

Genom Lägg till -funktionen kan du ange en e-postadress och användarens namn för att lägga till en ny användare.

Du ska även ange användarens användarroll, vilket kan vara antingen Användare eller Administratör. Det som skiljer en användare från en administratör är att administratören kan även hantera andra användare: skapa och redigera användarkonton.

Lägg till användare

Den nyinlagda användaren kommer att få ett aktiveringsmail till sin e-postadress. Genom att klicka på aktiveringslänken kommer användaren in i Sharebooks webbtjänst för att aktivera sitt konto och skapa ett egenvalt lösenord. Användarens språkinställning avgör språket för aktiveringsmailet och användargränssnittet då användaren loggar in för första gången, men språkinställningen kan uppdateras även av användaren själv i Min profil.

Ändra användare

Genom Ändra -funktionen kan du uppdatera en användares namnuppgifter, roll och språkinställning. Observera att e-postadressen som är kopplad till användarkontot inte kan uppdateras. Ifall en användare vill använda en annan e-postadress för sitt användarkonto lönar det sig att skapa ett nytt användarkonto för den adressen och sedan radera det gamla användarkontot.

Spärra eller ta bort användare

Ett användarkonto kan spärras, ifall man vill tillfälligt hindra en användare att nå företagets konto i Sharebook. Ett spärrat konto går att öppna igen genom att ta bort spärren för användaren i fråga.
Väljer man att ta bort ett användarkonto går det inte att ångra. Inaktiverade användarkonton kan inte spärras, endast tas bort.